Karamellás gyümölcsök
Hozzávalók:
-Gyümölcsök (pl.: alma, ananász, kivi, körte, banán, eper, barack)
-Cukor
Elkészítése:
-a gyümölcsöket karikázd vagy kockázd fel szeletekre
-készíts karamellt
-ha kész a karamell, a felszelt gyümölcsöket szúrd fel egy villára, és egyenként mártogasd bele a karamellbe
-ha egy gyümölcsdarab kész, tálald ki, majd egy tányérra pakold rá az összes gyümölcsöt
Joghurtos kekszes édesség
Hozzávalók:
-háztartási keksz
-csokoládé darabos joghurt (ajánlom a "görög" terméket)
-szeder vagy szilva lekvár
-tejföl
Elkészítése:
-egy tálba kezd el belepakolni a hozzávalókat rétegenként (tejföl, keksz, lekvár, joghurt, keksz, lekvár, tejföl, keksz...és így tovább)
-hagyd min. egy éjszakát állni a hűtőben
Más elkészítési módok:
-a tejfölt és a joghurtot össze is keverheted, és úgy is felteheted
-tehetsz a tetjére gyümölcsöt is (pl. barack, szeder, banán)
-natúr joghurtból is elkészítheted ha keversz hozzá egy kis mézet